Am vrut să înțelegem care sunt factorii cheie ce contribuie la dezvoltarea inteligentă a satelor și am îndraznit să conturăm aceste povești bazate pe câțiva factori: guvernanța locală, deschiderea și implicarea comunității și a societății civile (unde e cazul) și resursele.

Vă invităm să vă inspirați din aceste povești și să ne trimiteți și dumneavoastră exemple de bune practici din zona rurală.

47.1484° N, 10.5533° E
eficiență energetică

Comunitatea din Stanz, Austria

Comunitatea din Stanz apreciază calitatea vieții în sat: rezultatele unui sondaj realizat recent dezvăluie că școala, grădinița și viața civică au fost cele mai bine cotate de locuitori.
52.9674° N, 11.1583° E
revitalizare rurală

Atelierul Verde din Wendland, Germania

Desoperiți povestea Atelierului Verde din Wendland, Germania și aflați cum au reușit să aducă tinerii în zona rurală pentru a inova și revitaliza regiunea.
46.7963° N, 25.4427° E
revitalizare rurală

Comuna Remetea, Harghita

Remetea este o așezare de câteva sute de ani, cu tradiții puternice și caracteristici culturale elocvente. Izvoarele cu apă minerală naturală reprezintă unul din punctele forte ale comunei. Administrația comunei speră să reînvie „cultura băii” din regiune prin deschiderea unui centru de wellness, folosind în același timp resursele în mod eficient.